sâmbătă, 23 iunie 2012

Ce nu face omul, numai ca sa iasa din tipare...

   Spuneam la un moment dat, ca sunt si persoane care si-au gasit stilul pe care il urmeaza cu sfintenie...  (si eu mi-as dori un stil care sa ma reprezinte...) Dar ce se fac atunci cand stilul este atat de altfel, incat in lumea asta moderna... se gasesc doar "lucruri la moda"... E simplu, isi cos singure, iar cand nu mai pot (din diferite motive), dau la altii la cusut... Asa este si acest caz, dupa cum v-am obisnuit deja... satenul simplu sau Ducese, materiale sintetice, vapoaroase si alunecoase au inceput sa-mi umple postarile, chiar daca sunt acelasi croi, materialele fac diferenta.
 De aceasta data va prezint...o lenjerie de dormitor:
 Camasa de noapte, este dupa cum deja stiti, o rochita balon, cu bretele pe care am realizat-o din materialul unei fete de perina... :)
Din doua fete de pilota, am realizat cuverturi de pat. Am scos fermoarul, am insemnat la fiecare 15 cm. orizontal si vertical si-am cusut, dupa care am incadrat cu 5 randuri pe margine. Rezulatul a placut mai mult decat m-as fi asteptat si comanda va mai urma. :)


Iar din doua fete de perina, am realizat cuverturi mici. Am scos fermoarele, am insemnat la 5 cm. de aceasta data si-am cusut. Am incadrat la final in 3 randuri de cusaturi.

Cusaturile decorative le-am realizat cu masina de cusut Pfaff 362. A fost o provocare, nu-s perfecte cusaturile (cam valurite)...  In realitate insa nu iese asa in evidenta ca in poza, negrul cusaturii contopindu-se cu negrul imprimeului, este un tot perfect. 
Distanta dintre linii nu este nici ea perfect simetrica, datorita faptului ca intai a fost comanda: doar in cusaturi tighel si doar cateva cat sa nu alunece materialul, apoi cusaturi mai dese si abea apoi... 
am decis eu pentru cusatura decorativa... 
Multa munca pentru un final fericit :))

4 comentarii :

  1. Interesant materialul, rosu este intotdeauna irezistibil. Felicitari, esti o harnicuta si ai reconditionat totul, totul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Iza, iti multumesc si te imbratisez. Materialul asta este frumos si completeaza foarte bine aceasta clienta. Toata casa o reprezinta si aceste materiale sunt ideale acolo. Insa nu e pentru oricine. E un material sensibil si trebuie intretinut cu foarte mare atentie. Imagineaza-ti ca ea cumpara aceste lenjerii anume pentru material. Erau noi, cand le-am dat o alta fata. Eu cred ca as prefera totusi sa cumpar materialul decat sa cumpar ceva sa fac altceva... Daca nu e la un pret rezonabil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos. Original si de lux. Ideea este excelenta. Ma intreb daca dormi bine vara in astfel de lenjerie de pat. Arata excelent. Clienta a stiut ce a comandat. Imi place cum ai combinat cele doua imprimeuri. Drum bun in Romania, vacanta placuta si... mai vorbim cand te intorci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Carmen, este un material sensibil, care de la o simpla mana aspra se poate nenoroci... sa nu mai vorbesc de unghii sau accidente minore care lasa urme mari... Eu nu-l vad un material de toata ziua oricat de ingrijit ai fi si oricat de calitativ ar fi materialul... Categoric nu. Aceste produse sunt spalate zilnic si repar la ele de-m ies pe ochi :) Si nu datorita cusaturilor, ci de la atata spalat paraie materialul pur si simplu... Dar cand ai un fix... ce conteaza toate astea?! :)) Cred ca daca ar fi incomode la dormit... ar renunta totusi la ele... sau o fi si asta un fix?! :))

    RăspundețiȘtergere