sâmbătă, 14 februarie 2015

Masina de cusut Pfaff Automatic 362


A doua masina de cusut pe care am avut ocazia sa o am in dublu exemplar, de unde desigur am pastrat cea mai bine intretinuta. Prima repetare a fost cu masina de cusut Pfaff 297. Nici nu-mi mai amintesc daca mentionasem in blog.
Sa va povestesc de aceasta masina; si anume Masina de cusut mecanica si electrica Pfaff Automatic 362, de ce mecanica-electrica pentru ca nu e digitala si electrica pentru ca e angrenata prin pedala conectata la curentul electric, si da, e mecanica de-a dreptul, material masiv nu asa… de la carcasa pana la mecanism. Este grea si ocupa suficient loc, deci nu ceva de tinut pe birou langa calculator. Insa pe cat de robusta este… coase extrem de linistit.
Coase pe materiale fine, fara probleme, dar si  pe materiale groase, ba chiar fac acum o comparatie intre Pfaff 297 si Pfaff 362 si trebuie sa spun ca trecerea de la subtire la gros e mai efectiva pe masina Pfaff 362 (e mai puternica, mai grea si-mi da senzatia ca intra acul si mai bine/usor in materiale groase). Tot in completare la masina Pfaff 297 o clasific pe Pfaff 362 pentru cele 99 de cusaturi decorative (de baza), care dupa putin exercitiu se schimba destul de usor (daca pricepi principiul).

Aceasta este masina pastrata.
Iar aceasta cu etickete pe carcasa in partea din fata e data. Doar ca asa am avut poze salvate pentru detalii.

O minunatie, dupa coaserea la masina Paff 297 unde am cusut bine, dar simplu, acum am avut ocazia sa testez fiecare cusatura decorativa si desigur ca am si facut asta imediat ce-am luat la probat setarile si desigur ca eram in paradisul cusaturilor decorative care-mi colorau visele ani la rand.

Specificam mai sus de 99 de cusaturi decorative, unde mai spuneam ca “de baza” pentru faptul ca acestea se pot combina si chiar crea noi cusaturi.
Discul din imagine este raspunzator pentru setarile cusaturilor decorative, setari care se fac de la mecanisme rotative, iar aceastea s-au realizat dupa ce rotirea s-a incheit cu un “click”. Rotitele (butoanele se apasa, rotita se roteste) sunt codate cu litere corespunzatoare, iar pe discheta modelelor, apar indicatiile pentru fixarea programului de cusatura dorita fiind scpecificate prin cifre. Simplu nu?! 
Suna complicat insa cum spuneam, dupa putin exercitiu e aproape la fel ca si setarea unei masini computerizate (pot sa specific asta datorita faptului ca detin si asa ceva acum). Voi prezenta si restul in urmatoarele postari.


Acum  niste detalii  si comparatii
Masina de cusutut Pfaff Automatic 362
si
Masina de cusut Pfaff 297  (descriere aici )
Pfaff 297
Pfaff Automatic 362

-/+
-/+
Alimentarea la curent comuna cu pedala de angrenare a masinii de cusut
+
+
Setare manuala
simpla
complexa
Infirarea manuala
masa de lucru se indeparteaza total
masa de lucru se lasa in jos, dar nu se indeparteaza total de masina de cusut
Brat de coasere liber pentru detalii tubulare stramte
-
+
Dispozitiv integrat de infirare a atei la ac
+
compatibile cu Pfaff Automatic 362
+
compatibile cu Pfaff 297
Picioruse / talpite de baza integrate in set:
piciorus normal metalic, piciorus normal transparent,  piciorus tiv rulat, piciorus boradat, piciorus fermoar clasic, biciorus butoniere, piciorus tiv auscuns

+
+
Compatibilitate cu dispositiv special pentru picioruse/talpite moderne
+
+
Dispozitiv de iluminare cu pornire/oprire de la buton
+
+
Functia de-a coase zig-zag/ac dublu (sau geaman)
7,5 kg.
12 kg.
Greutate
+
+
Suveica vertical mobila (fara cioc) si cu mosorel/spon de inaltime mica
0 1 2 3 4
0 0,2 0,4 0,6 0,8
1 2 3 4 
Lungimea gradata a pasului de cusatura
Lumina  220 V 15 W
Masina 220 V 80W 50Hz
Lumina  220 V 15 W
Masina 220 V 60W 50Hz
Curent si putere 


Deocamdata atatea caracteristici, daca sunt intrebari voi completa tabelul. Eventual la urma prezentarii tuturor masinilor de cusut pe care le detin, voi face o comparatie cu toate.


 Chiar e o provocare sa vedem o diferenta clara si de ce se completeaza atat de mult intre ele.
Imi pare insa rau ca nu gasesc cusaturile testate. Voi reveni cu poze cand le gasesc.

 Restul de poze ce am mai gasit prin calculator...
 cutia valiza pentru transport cu lacas mercerie
 pedala (cea pastrata e in stare optica buna)      

8 comentarii :

  1. imi place masina si eu am una cu'' greutate '' serioasa dar de incredere in operatiile de cusaturi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, sunt masini de incredere, eu am cumparat ce-a dea doua din second hand (electrocasnice) din Romania, doar dupa ce am pus masina putin la punct (curatat, uleiat, setatat si testat), abea apoi am postatt pe ebay la licitatie si s-a vandut, doar cu problemele optice care nu am vrut sa le elimin, pentru a ramane la originalitatea produsului. Eu sunt pentru asemenea masini chiar daca nu sunt prezentabile, estetice ca cele actuale de pe piata.

      Ștergere
  2. Multumesc Geany pentru prezentare; am vazut pe ebay ca se vand astfel de masini la licitatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere Tomari! Voi incerca sa le prezit pe toate cat mai detaliat! Pe ebay aici (in Germania) sunt masini care se vand relativ bine. Ba chiar mai bine ca masinile de baza (asa numesc eu cele cu 20 de programe, care defapt cos drept zig-zag si o butoniera). Multe persoane necunoscatoare, nici nu se uita acestea mecanice, ca nu-s frumoase... A mea, cea pastrata, e cumparata din targul de vechituri, insa chiar de la prima ingrijire m-am atasat de ea. :)

      Ștergere
  3. Da si eu asa vrea una asa. Si la noi sunt asa masini, de la voi venite desigur, dar chiar nu mai pot gazdui inca o masina. Spor la treaba. Eu vreau sa vad si ce croitoresti, stii tu..idei noi, materiale diferite. Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu ca tu vrei mai mult, voi posta si cate ceva facut de mine, din pacate mie nu mi-am mai cusut nimic. Lucrez modificari si reparatii, iar de luxul de-ami coase mie ceva n-am avut timp. Voi mai posta ce-am cusut pentru altii pana apuc sa-mi cos si mie ceva. Pupici!

      P.S. Numarul de masini care-l am eu nu-l recomand pentru voi care lucrati doar pt. familie. Nici macar croitoreselor care croiesc la comanda. Mie insa-mi folosesc ca lucrez produse de fabrica si trebuie sa ma adaptez cerintelor. Sunt toate diferite si reparatura/modificarea cere o gama larga de cusaturi sau chiar diferentele de material le potrivesc cu masina cea ma potrivita la momentul de fata! Deci nu o luati razna ca mine! Nu va trebuiesc 8-10 masini de cusut!

      Ștergere
  4. pot sa-ti dau un sfat pentu gresarea acestei masini retro-active ? la magazinul de biciclete exista un spray cu ulei siliconic ( folosesc la furca cu suspensie hidraulica a bicicletei ) care are un tub lung , subtire si flexibil , atasat de capac . Acesta se ataseaza in orificiul de stropire al tumburusului si in felul acesta ai si raza controlata pentru locuri de gresare greu accesibile . Costa , dar poate la voi se gaseste si in doze mai mici poti sa-l rogi pe vanzator sa-ti faca o demonstratie . Eu folosesc si la SINGER-ul vechi , m.c. (masina de cusut ) NICOLETA ( 15 kg ) toata din metal , dar cel mai avantajos la m.t. (tricotat ) VERITAS 360 ace . ( sper sa nu te jignesc cu sfatul meu) O NOAPTE FRUMOASA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate sfaturile sunt binevenite; CHIAR si corectarile, din orice domeniu! Iti multumesc!
      Eu nu m-am gandit sa scriu aici, pentru ca am pe lista si o postare care o voi posta dupa toate masinile, unde voi specifica felul in care le ingrijesc eu. Si eu folosesc asemenea spray-uri, si alte nebunii de care voi vorbi. Masinile mele nu au fost niciodata la mecanic, eu ma ocup in totalitate de ele si nu am avut probleme la care sa nu le dau de cap si sa remediez situatia. Stiu, nu e de recomandat, dar mie-mi place sa le ingrijesc pe fiecare in parte.

      Hei ce vad eu acolo in desrierea ta, vreau sa vad!!! Am cautat dar nu te-am gasit pe vre-un blog, imi dai o trimitere undeva?

      Ma bucur foarte mult ca iei parte la postarile mele! Pup!

      Ștergere