miercuri, 18 noiembrie 2015

De calcare din dotare

Lume, lume ce-am mai stat in culise si-am lucrat, de-am uitat de tot de postat...
Acestea sunt utilajele mele de netezire, calcare-descalcare in programul meu de lucru. 
Am testat insa mai multe, de poozat... am cam uitat si nu le mai am. Aceste insa sunt preferatele mele si mai am eu cate ceva pe lista de dorinte (mofturi), insa mai asteapta putin. 

Fierul de calcat, BOSCH TDA2329, max 2200W; presiune 70g/ min., 3AntiCalcar, Talpa: Paladium, Rezervorul de apa nedetasabil.
Statia de calcat Tefal  GV 8330 PRO EXPRESS cu rezervor de apa detasabil, umplerea se poate face fara probleme fara a se lasa timp de epuizare a aburului din rezervor (acestea fiind separate). presiunea aburului 5 bar, 120g/min., Capacitate 1,8 l. apa. Sistem anticalcar incorporat, reglare a aburului, LED-uri informative si ce mi-am dorit neaparat buton de oprire, iar ca bonus dupa o pauza de calcat intra automat in standby. Cu varful ascutit si cu o alunecare dementiala, talpa speciala atat pentru calcat inainte cat si inapoi, chiar si vertical.
Masa de calcat cu ventilator si statie de calcat Laura Star Magic Evolution, pastreaza caldura in carcasa acesteia, iar aburul il ventileaza sub masa. Ventilatorul se activeaza atuomat prin tastarea butonului de abur. Atata timp cat dam abur avem si ventilatorul pornit. Fierul este greu are 9 gauri in V cu intersectia la varvul talpii de calcat. Se regleaza temperatura si cantitatea aburului. Butoane de activare a fierului si al aburului, lampa (verde) care anunta ca--i pregatit aburul. Ce nu-mi place, este capacitatea de doar 800 ml. apa in rezervor, si ca nu se vede cat lichid mai este disponibil. Cand este la limita minima, are sistem sonor. Pentru a deschide capacul pentru reincarcare trebuie lasata presiunea din recipient si se recomanda 2 ore de racire... 
Husele sunt LEIFHEIT cea mare cu fir metalic in tesatura cea pentru manecar (si manecarul e LEIFHEIT) nu contine fir metalic.

Per total sunt multumita!

Tipp. eu pentru a evita ingalbenirea (parlirea si uzura) fetei de masa pentru calcat, pun mereu un prosop indoit in doua sau trei pe partea din dreapta. De cate ori las fierul din mana in timpul calcatului, il las pe acel prosop si nu direct pe fata mesei. asa am observat ca viata husei s-a prelungit semnificativ, fara a-mi schimba obiceiul. Pe suportul fierului il pun doar atunci cand fac pauze de la calcat.


5 comentarii :

  1. Draga mea eram foarte interesata de acest subiect, dar din pacate nu se vede poza, pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu vad . Si ma intereseaza cum arata masa cu aburi . Fier de calcat fitos am si ar face tandem . Dar si pretul ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am actualizat, se vede acum? La mine se vedea si inainte. Am repostat si pe forum. Nu stiu daca se vedea poza acolo.

      Masa mea are statia incorporata, deci numai cand calc cu fierul ei merge vetilatorul.

      Ștergere