sâmbătă, 19 martie 2011

Rochie alb-negru

O rochita realizata pentru mine, formata din corset la partea superioara si fusta in clini la partea inferioara. Rochie realizata dupa adaptare de tipare din burda style de la diferite modele, pentru realizarea acestui model.
  Materialele folosite: tafta alba cu motive in relief din catifea, tafta neagra pentru partea de fusta si bie, captuseala, intaritura termocolanta aplicata pe fiecare detaliu al corsetului, balene din plastic introduse in rezerva de coasere a detaliilor cosetului, fermoar ascuns pe laterala stanga, ata elastica si desigur ata de cusut.



  Bia, am realizat-o din taftaua neagra din materialul ce este realizata fusta, cordonul l-am realizat din materialul corsetului, cordon fixat prin cusatura manuala la partea de fata si prin scai cusuti pe rochie si cordon, tot manual, pe cele 2 parti ale spatelui. Bretelutele din imagine nu apartin rochiei; sunt bretelele sutienului pe care le-am acoperit cu banda paietata (primita de la o persoana draga, ii multumesc pe aceasta cale, se stie), este prinsa prin cusatura manuala pe breteaua intinsa in timpul coaserii; banda ce se asorteaza cu pantofii purtati. Terminatia rochiei la tiv, atat a captuselii, cat si taftauei, am realizat-o prin cusaturi zig-zag suprapuse, marginea avand aspect frumos finisat si usor valurit.

Tin sa mentionez faptul ca desi pieptul generos fiind, rochita nu mi-a creat probleme, nu am fost nevoita sa trang de rochie sa-mi acopar pieptul, ba chiar mai degraba am avut grija terminatiilor paietate, care se pare ca ar fi fost mai simplu sa le tai ceva mai lungi si ascunse sub rochie. Nu m-au deranjat, dar am fost mereu atenta sa nu fie vedere :).

________________________________________________________

Si o actualizare a rochitei, pozata la Revelionul 2011 spre 2012






4 comentarii :

  1. Wouuuuu! Geany, este superba si/ti vine grozav! Felicitari si s/o porti sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc din suflet, credeam ca nu vad bine, numai ce-am postat-o :)) Esti o draguta si o dovedesti mereu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo, o rochie frumoasa, care iti vine foarte bine, felicitari! elly

    RăspundețiȘtergere
  4. Elly, esti fantastica, ti-ai lasat copiii la scaldat, sa-mi lasi mie un compliment atat de frumos. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere