luni, 13 iunie 2011

Masina de cusut, liniara

Masina de cusut, liniara, VICTORIA 753N, permite coaserea cu brat liber pentru detalii tubulare (circulare) inguste.Masina fiind cumparata dintr-un supermarket, cred ca Real, pret accesibil. 
Am primit-o cadou! 
Este o masina de cusut simpla, nu sofisticata, insa isi face treaba la nivel de hobby. Daca incep sa o compar cu masina de cusut Pfaff 297, anterior descrisa... incep sa stramb din nas in cadrul catorva aspecte: galagioasa, vibranta, greoaie la cusut, nu are intrerupartor pentru pornit/stins (nici al masinii, nici al becului). 
In rest, o completeaza pe cea Pfaff 297.
-Cusaturi decoartive, functie de presare a piciorusului.
-Husa de protectie din vinilin
-Cutie pentru depozitare a accesoriilor masinii
-sistem  CLIPS pentru schimbarea picioruselor,
ceea ce se produce simplu si rapid

Componentele si functiile comnune masinii de cusut Pfaff 297 nu le voi mai enumera, 
ci in continuare voi posta cateva poze,
doar asa pentru arhiva atelierului.








10 comentarii :

  1. Geany, cred ca esti inebunita dupa masinii,accesorii pentru croitorie ca si mine.Eu vreau sa-mi fac un mic atelier pentru mine si fetita mea, care are cel mai mult nevoie de costumatii la gradinita. O dupa-amiaza placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Mariana, iti multumesc foarte mult pentru comentariu. Innebunita dupa accesorii nu sunt, insa daca s-ar putea as vrea toate cele necesare, si daca se poate, de cea mai buna calitate. Pana sa-mi permit toate cele dorite, voi incerca sa fac o monitorizare a celor ce deja detin, si-apoi ma minunez chiar si eu cand vad cate am intr-o camera atat de mica :))

    RăspundețiȘtergere
  3. buna, numele meu este alina. Am si eu o masina de cusut Victoria dar am dat de necaz cu ea... am dereglat setarile si acum nu mai stiu cum se pune pe coasere normala. Poti sa imi spui si mie cum sa fac? multumesc anticipat...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Alina,
    nu inteleg prea bine ce ai dereglat... Daca e vorba de pasul, respectiv programul de coasere, la masina prezentata de mine, se stabileste cu ajutorul celor doua rotite mari; cea de langa semnele de butoniera, ajuta la reglarea tipului de cusatura, iar cea din dreapta la care apare acel R pe mijloc, ajuta la reglarea lungimii pasului de cusatura. Semnele de pe aceasta rotita, 0 la 4 sunt pentru cusaturile normale, iar semnul incadrat cu galben este pentru cusaturile decorative si butoniere.
    Sper ca problema sa fie aici si explicatia mea mai mult sau mai putin coerenta... sa te ajute sa poti coase in continuare.

    P.S. in cazul in care nu am reusit sa te ajut, descrie-mi problema mai clar si modelul masinii.
    Cu drag, Geany

    RăspundețiȘtergere
  5. Sărút mâna. Felicitatri pentru pagina.
    Detin o masina de cusut, VICTORIA 753N,[de o saptamana],second hand si v-as ruga daca este posibil si aveti cartea si puteti sa o scanati, fiindu-mi de ajutor pentru a cunoaste mai bine functiile masini. Multumesc. traian39trc@gmail.com, Traian tel. 0723863906 / 0762010876.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua si multumesc!
    Eu am manualul in limba germana si tocmai am cautat un link pentru dvs. in format PDF. http://www.file-upload.net/download-7981276/Victoria-753.pdf.html este gratuit, insa cum spuneam in limba germana. Daca aveti insa intrebari mai exacte in ceea ce priveste aceasta masina de cusut, dar si alte probleme in materie de croitorie, nu ezitati sa postati pentru eventuale solutii. Eu detin si alte masini de cusut, care inca nu am reusit sa le postez. Vor urma si ele... Un sfarsit de saptamana cat mai placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc tare mult pentru ajutor.TRAIAN.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dear Geany!
    Big THANKS for manual for Victoria 753!!!
    Sergio from Kiev, Ukraine

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună ziua. Știți cumva un service care se ocupă de aceste mâini de cusut? Am un model 753 la care s-a rupt cureaua.Putem corespondez pe whatsapp 0770839882

    RăspundețiȘtergere