duminică, 20 decembrie 2009

Rochie WHITE AND BLACK CHOCOLATE


  De cele mai multe ori in apropierea unui eveniment special, unde se cere eleganta si stil, ne lovim de aceleasi probleme: ce imbracam, ce asortam... Ne dorim cu siguranta sa fim "cele mai cele", cele mai laudate sau macar cel mai putin criticate. Insa totul incepe, ce model, ce material, ce ma avantajeaza de la material pana la culoare, de la forma pana la lungime si daca timpul ne-ar permite am lungi-o la nesfarsit pe aceasi tema si tare greu am ajunge la decizia potrivita.
 Stilul unei femei izvoreste din atitudinea pe care o are, din principii... tot ce admiram in exterior, este o imagine care uneori inseala. Simplitatea este un aspect pe care il omitem cand ne gandim la o femeie cu stil... calitate, originalitate si multe alte calitati care se ascund dincolo de imbracaminte, incaltaminte, machiaj, coafura, bijuterii si parfum.


     WHITE AND BLACK  CHOCOLATE
  Amuzant dar placut... am pornit in marea aventura de a realiza o rochie de seara, pentru acest concurs, o motivatie surpinzatoare. Prima rochie de seara, prin care am reusit sa redau armonia dulce-amaruie  pornind de la ideea unei praline de ciocolata alba(materialul) cu o combinatie a ciocolatei amarui (dantela cu imprimeu catifelat), completata cu o crema redata de mine si caracterul meu.  
    Materialul sintetic plin, greu, nesifonabil, dos sidefat si fata usor mata care prezinta la suprafata liniute fin brodate, l-am combinat cu dantela decorativa, cu imprimeuri catifelate. Rochia este captusita, are ca sistem de inchidere fermoarul ascuns pe partea stanga. Partea de decolteu am cusut-o la masina liniara cu ata elastica, rascroitura exterioara (de la brate) am cusut-o manual. Operatiile de incheiere si surfilare le-am realizat cu ajutorul triplock-ului respectiv ovelock-ului. Partile de sus ale rochiei sunt intarite cu intaritura termocolanta.
   Este o rochie la care am lucrat trecand de la zambet la incrispare, oboseala si incapatanare. Am imbatranit cu rochia in brate (de la 24 ani am trecut pragul catre 25) insa rezultatul m-a incantat.
   Modelul l-am ales dupa placere si conformatie corporala, am subliniat linia taliei si am micsorat pieptul optic datorita contrastului, iar la partea de sold m-am jucat cu imaginatia insa nu am omis imbinarea perfecta a partilor contrastante;  am dat libertate de miscare datorita partii mai scurte pe piciorul drept. Lungimea este perfecta, pentru pozitia de sedere, atat pe scaun cat si in picioare, dansand sau mergand. Partea de sus este realizata din 6 parti iar partea de jos a rochiei este cusuta in serpentina (imi cer scuze daca termenul este gresit) dintr-o bucata. Specific faptul ca rochia nu este bazata pe corset.
   Realizarea modelului a inceput de la tipare din revista Burda 4/2004, cu ele am confectionat o rochie din panza, cusuta manual, modificata pana la redarea acestui model; detaliile finale ale modelului le-am folosit ca sabloane pentru realizarea rochiei. Datorita lipsei de experienta si timpului limitat de lucru, am avut emotii si maini tremurande pe toata perioada lucrului. Desi modelul stabilit deja fiind pe panza, mi-a luat foarte mult timp pentru realizarea pe materialul dorit si captuseala, unde m-am impotmolit de fiecare data cand aveam de realizat o noua cusatura. Dificultati am avut si datorita intariturii termocolante, deoarece comandata online fiind, am primit-o in timp ce lucram, deci mi-a ingreunat cu mult aplicarea, insa am reusit, cu greu, dar intr-un final , am reusit sa o prind si in cusaturi.
  Am accesorizat cu un sal, cu doua fete, putand fi utilizat dupa placere si/sau vointa, am imbracat cu acelasi material o poseta plic, iar pentru ca la orice tinuta de seara o incaltare cu toc este musai (m-am conformat), machiaj si coafura specifice unui eveniment deosebit si nelipsitul parfum (in acest caz apa de parfum elegant cu tenta orinetala lemnoasa). Ca bijuterii am optat pentru set de perele de apa dulce. Si manichiura frantuzeasca, potrivita tuturor evenimentelor deosebite.

 
 




3 comentarii :

  1. Ai facut o rochie foarte frumoasa si se vede ca-i foarte muncita.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc "ochi_verzi" pentru compliment. Este prima mea realizare a unei rochii de seara; de aici pornind se subintelege ca e de trei ori mai muncita decat de cineva care... rochii de seara coase saptamanal. Rezultatul ma incanta si o voi purta cu mare-mare placere. Sper din tot sufletul ca acesta sa fie inceputul real a ceea ce-mi doresc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Geany,
    Felicitari!
    Prima ta rochie de seara?
    Abia astept s-o vad pe cea cu numarul 1000.
    Mult succes!
    Delia

    RăspundețiȘtergere