joi, 5 aprilie 2012

Top si bolerou din voal imprimat

Voal cu imprimeu floral in bordura, din care am realizat un top si un bolerou cu maneca incretita. Materialul este INGROZITOR la cusut, de aceea am trisat si-am folosit hartie subtire, pe care am asezat-o  pe transportorul masinii de cusut, in felul acesta nu mi-a mai incretit materialul. Rezultatul il veti vedea in pozele urmatoare; insa pana atunci, mai specific faptul ca, la bolerou, am folosit o tehnica nou invatata; si anume, detaliile de fata si spate se croiesc de doua ori, se pun dos pe dos, se coase de jur-imprejur, apoi rezerva se ciupeste la rotunjimi, dupa care se coase, in asa fel incat tighelul sa fie pe dosul boleroului. Apoi se intoarce prin orificiul rascroiturilor bratelor, se calca si in final se coase un tighel decorativ la 2-3 cm. de margine. Cusaturile de incheiere sunt intre materiale, iar custura de incheiere se vede doar la rascroitura manecii. Inca un punct inportant il acord pentru un detaliu mic dar util. Este vorba despre inlocuirea perinutelor cu sprijin pe umar, cu o semisfera de material stabilita prin termocolare care este fixata pe rascroitura umarului si capul manecii; aceasta mentine umarul jachetei in forma, fara a iesi prea mult in evidenta, dar are si functia de-a nu lasa jacheta sa launece, maneca fiind larga/lejera.
Si o ultima completare, voalul fiind un material care se desira, eu il pun intai dos pe dos, cos un tighel la cativa mm. de margine, apoi intorc si realizez cusatura de incheiere. Aceasta este o metoda perfecta de a incheia produsele din materiale desirabile, dar si atunci cand lipseste din doate un triplock. Produsul are dos cu aspect ingrijit si totodata mai rezistent.







3 comentarii :

  1. Superb, nimic mai putin de zis. Superb.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu asa material dificil, te-ai descurcat de minune. Esti mare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Zoe, multumesc foarte mult! Ma bucur enorm ca-ti place si ca ma apreciezi! Cine nu s-ar bucura?! :)

    Izi, sunt mica pe lanaga tine, dar te-ajung eu...:)
    Ma stradui sa scot ce-i mai bun din fiecare bucata de material, fie ea reciclata sau metrica. Iti multumesc foarte mult ca ma urmaresti si ma incurajezi!

    RăspundețiȘtergere